2014 m. kovo 28 d., penktadienis

Makaronai su brokoliais

Makaronai yra labai universalu gerąja prasme. Pakeiti padažą, pasirenki kitos formos makaronus ir voilà - visai kitoks patiekalas. O didžiausias makaronų privalumas, kad per 15 minučių jau turite pietus ar vakarienę. Svarbiausia ruošiant makaronus - jų nepervirti: idealiai išvirę makaronai - itališkai vadinami "al dente" - kandant turi būti tuputį kietoki. Kad išvirtumėte tokius makaronus, virkite 1-2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Jokio aliejaus pilti nereikia, nes jis neleidžia padažui įsigerti į išvirusius makaronus.


2 porcijoms reikės:

250-300 g. fusilli makaronų (arba kitų mėgstamų)
250g. maltos virtos mėsos su svogunais (aš turėjau likusios nuo kito patiekalo, bet galima pakeisti faršu su svogūnais, tik teks truputį ilgiau gaminti)
100 g. brokolių
4 v. š. grietinės
Geros saujos tarkuoto sūrio
Prieskonių

Užkaičiame puodą su vandeniu ir žiupsneliu druskos. Kai užverda, sudedame makaronus. Retkarčiais pamaišome, kad nesuliptų.

Kol makaronai verda, imame keptuvę, pilame alyvuogių aliejaus ir jam įkaitus sumetame brokolius. Jei brokoliai buvo šaldyti, reikėtų prieš ruošiant atšildyti (galima 1-2 min. pavirti). Pakepame apie 3 minutes. Sudedame virtą maltą mėsą. (Jei naudojate faršą, tada jį reikėtų pakepti prieš brokolius). Truputį pakepame, sumažiname ugnį, sudedame norimus prieskonius (aš dėjau "plovo"), dedame grietinę ir vėl viską permaišome.

Nusunkiame makaronus (šiek tiek skystimo reiktų palikti) ir suverčiame į keptuvę su padažu. Išjungiame viryklę, permaišome makaronus, kad šie apliptų padažu. Dedame į lėkštes, užbarstome tarkuoto sūrio ir pirmyn prie stalo.

Skanaus!





1 komentaras:

  1. mano mėgstamiausi :) tik aš nededu mėsos...
    ___
    http://inmyflowoflife.blogspot.co.uk/

    AtsakytiPanaikinti