Reikės:
stiklinė - 200 ml
1 stiklinės miltų
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės aliejaus
1 kiaušinio
1 v. šaukšto su kaupu naminės uogienės (bet kokios tirštos)
1,5 v. šaukšto su kaupu kakavos miltelių
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
1/2 a. šaukštelio sodos
50 g. juodojo šokolado
žiupsnelio druskos
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės aliejaus
1 kiaušinio
1 v. šaukšto su kaupu naminės uogienės (bet kokios tirštos)
1,5 v. šaukšto su kaupu kakavos miltelių
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
1/2 a. šaukštelio sodos
50 g. juodojo šokolado
žiupsnelio druskos
O dabar lengviausia dalis - visus produktus, išskyrus šokoladą, sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir lengvai įmaišykite į tešlą. Jei šokoladą dėsite įvairaus dydžio gabalėliais, bus labai smagu netikėti užkąsti didesnius.
Į keksiukų formą dėkite popierines formeles. Jei naudojate silikonines, galima jų ir nedėti - mažiau keksiuko liks prilipę prie popierėlio. 3/4 formelės pripildykite tešlos (maždaug 1 ar 1,5 didelio šaukšto tešlos, priklauso nuo formelės dydžio).
Dėkite į iki 180 ° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Galima patikrinti pagaliuku: jei sausas - iškepė, tačiau nesunku apsigauti (kaip man jau buvo - pataikiau pasmeigti šokolado gabaliuką, todėl pagalvojau, kad tešla dar neiškepusi, ir keksiukai perkepė).
Iš tešlos kiekio išeina maždaug 12 keksiukų, tačiau aš visada kepu dvigubą normą.
Skanaus!
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą