2014 m. kovo 6 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai

Tinklaraštį pradėsiu nuo labai nesudėtingo recepto, kurį išbandę pasigaminsite tiesiog tobulus keksiukus. Išvis, keksiukai šiuo metu man yra "kažkas tokio", tad galėčiau juos kepti vos ne kasdien, vis ieškodama įdomesnių receptų. Šių keksiukų receptą radau Neringos bloge, ir tai turbūt vienas iš nedaugelio kepinių, kurių recepto visiškai nekeičiau.


Reikės:

stiklinė - 200 ml

1 stiklinės miltų
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės aliejaus
1 kiaušinio
1 v. šaukšto su kaupu naminės uogienės (bet kokios tirštos)
1,5 v. šaukšto su kaupu kakavos miltelių
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
1/2 a. šaukštelio sodos
50 g. juodojo šokolado
žiupsnelio druskos
O dabar lengviausia dalis - visus produktus, išskyrus šokoladą, sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir lengvai įmaišykite į tešlą. Jei šokoladą dėsite įvairaus dydžio gabalėliais, bus labai smagu netikėti užkąsti didesnius. 

Į keksiukų formą dėkite popierines formeles. Jei naudojate silikonines, galima jų ir nedėti - mažiau keksiuko liks prilipę prie popierėlio.  3/4 formelės pripildykite tešlos (maždaug 1 ar 1,5 didelio šaukšto tešlos, priklauso nuo formelės dydžio).

Dėkite į iki 180 ° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Galima patikrinti pagaliuku: jei sausas - iškepė, tačiau nesunku apsigauti (kaip man jau buvo - pataikiau pasmeigti šokolado gabaliuką, todėl pagalvojau, kad tešla dar neiškepusi, ir keksiukai perkepė).

Iš tešlos kiekio išeina maždaug 12 keksiukų, tačiau aš visada kepu dvigubą normą.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą