2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Chilli con carne

Šeštadienį labai netikėtai sumąsčiau, kad noriu pasigaminti "Chilli con carne" (lietuviškai - "a la" čili troškinys). Galbūt dėl to, kad turėjau nemažai laisvo laiko, šaldytuve laukė faršas, o lentynoje - angliška kulinarijos knyga, kurią prieš metus kažkuriame blusturgyje nusipirkau vos už 6 Lt. Knyga nebloga - pusė jos užima patarimai, kaip pjaustyti ir ruošti mėsą, daržoves, makaronus ir t.t., o kita pusė knygos - receptai. Iš viso jų net 500. Aišku, ne visi patrauklūs, bet "Chilli con carne" atrodė "visai nieko". 

Dėl visa ko "prasinešiau" per keletą receptų tinklaraščių ir svetainių ir, aišku, padariau savaip.


Maždaug 2-3 žmogiukams pavalgyti reikės:

250 g. faršo
1 - 2 svogūnų
1 skiltelės česnako
1 a. š. malto kumino
1 a.š. (su kaupu) kakavos
3 a.š paprikos miltelių
2 v.š. pomidorų pastos
1 a. š. čili miltelių (čia jau pagal aštrumo mėgimą)
250-300 ml. vandens
Skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
Druskos

Į keptuvę pilam aliejaus, įkaitinam ir sudedam ten smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnaką. Kepam ant nedidelės ugnies 2-3 minutes, kad pagelstų, bet jokiu būdu nesudeginkite česnako - teks pradėti iš naujo. Tuomet į keptuvę metam faršą ir kepinam kokias 8-10 minučių, kad gerai apskrustų, ir vis išskaidom iš didesnių gumulėlių. Iš keptuvės viską perkeliam į puodą. (nors, manau, galima ir toje pačioje keptuvėje troškinti). Tada laikas prieskoniams - dedam kuminą, paprikos miltelius, čili ir kakavą (jos nepadauginkite, nes pasidarys kartu), pasūdom, dedam pomidorų pastos ir įpilam vandens. Uždengiam dangtį ir ant lėtos ugnies troškinam maždaug 20-30 min., retkarčiais pamaišydami. Pačioje pabaigoje suverčiam nusunktas konservuotas pupeles. Jos jau išvirtos, tai belieka porą minučių pašildyti ir - Voila!

Mano receptų knygoje siūlomas pateikimas buvo su spagečiais - perlaužti pusiau ir išvirti pasūdytame vandenyje. Aš taip ir dariau, tačiau visai skanu buvo ir sekančią dieną pašildytas čili troškinys su orkaitėje keptomis bulvėmis.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą