Šis receptas mano tetos, kuri juos kepa jau ne pirmus metus. Mano mama juos pasiūlė kepti šiemet, būtent Velykoms. Darbo beveik nėra, nes tešla pirktinė, o įdaras labai greitai paruošiamas. (Na, yra šiek tiek terliojimosi užlankstant tešlą.) O pyragėliai tikrai skanūs.
Reikės:
1 pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapeliai)
250 g. maskarponės
250 g. cukraus pudros (valgytojai nusprendė, kad galima dėti ir šiek tiek mažiau)
2 kiaušiniai
Kai tešla atšyla, kiekvieną lapelį truputį pakočioti ir padalinti į 4 dalis.
Įdarui suplakti kiaušinius su cukraus pudra, tada sumaišyti su maskarpone. Išeina nelabai tiršta masė. Tada imame vieną mažą tešlos gabalėlį, į jį dedame įdaro, suimame ir suspaudžiame tešlos kampus ir į skardą. Čia labai tinka keksiukų forma ar popierinės formelės (jei popierinės, reikėtų 2 sukloti viena ant kitos). Kai pyragėlius dedame į keksiukų formeles, jie išlaiko savo formą, o įdaras neišbėga.
Kepame 15-20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Iškepusius apibarstome cukraus pudra. Išeina 24 pyragėliai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą