2014 m. balandžio 19 d., šeštadienis

Pyragėliai su maskarpone

Šis receptas mano tetos, kuri juos kepa jau ne pirmus metus. Mano mama juos pasiūlė kepti šiemet, būtent Velykoms. Darbo beveik nėra, nes tešla pirktinė, o įdaras labai greitai paruošiamas. (Na, yra šiek tiek terliojimosi užlankstant tešlą.) O pyragėliai tikrai skanūs.


Reikės:
1 pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapeliai)
250 g. maskarponės
250 g. cukraus pudros (valgytojai nusprendė, kad galima dėti ir šiek tiek mažiau)
2 kiaušiniai

Kai tešla atšyla, kiekvieną lapelį truputį pakočioti ir padalinti į 4 dalis. 
Įdarui suplakti kiaušinius su cukraus pudra, tada sumaišyti su maskarpone. Išeina nelabai tiršta masė. Tada imame vieną mažą tešlos gabalėlį, į jį dedame įdaro, suimame ir suspaudžiame tešlos kampus ir į skardą. Čia labai tinka keksiukų forma ar popierinės formelės (jei popierinės, reikėtų 2 sukloti viena ant kitos). Kai pyragėlius dedame į keksiukų formeles, jie išlaiko savo formą, o įdaras neišbėga.

Kepame 15-20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Iškepusius apibarstome cukraus pudra. Išeina 24 pyragėliai.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą