2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

Kokosinis tortas ("Raffaello")

Šį tortą prieš keletą savaičių ragavau per vienos šaunios merginos gimtadienį. Ji noriai padiktavo receptą, ir jis daugmaž užsifiksavo atmintyje. Kitą dieną pagalvojau, kad tortas turėtų patikti mano babutei, labai mėgstančiai kokosus, taigi nutariau tokį tortą paruošti jos gimtadieniui. Tai pirmas rimtas savarankiškai (tik su keletu patarimų) gamintas tortas.



Originalaus torto receptų pilnas internetas, jį galima rasti čia ir čia ir kur tik nori. Biskvito lakštų nekepiau, o naudojau pirktinius (dar nesiryžau kepti pati, o be to, taip paprasčiau).

* Gaminimo trukmė - maždaug 1-1,5 val.. Kremą netruko paruošti, daugiau laiko užėmė "torto surinkimas".
* Sudėtingumas - 6/10
* Užteks 10-12 žmonių.

Taigi, jums reikės:
3 biskvito lakštų (vanilinių)

Kremui:
1 indelio 40% grietinės (~400g)
1 indelio saldaus kondensuoto pieno
200 g. sviesto
25 g. želatinos
50 - 100 g. kokoso drožlių

Biskvitų sulaistymui:
1 citrinos sulčių
4 a.š cukraus
nepilna stiklinė šalto virinto vandens

Mažame šalto virinto vandens kiekyje (maždaug 200 ml) užmerkti želatiną. Tada ją ištirpinti virš garų ar įdėjus į karšto vandens indelį (aišku, netiesiogiai). Kai visiškai ištirps, galima imtis kremo.

Kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną (geriausia juos palikti bent pusdieniui šiltoje patalpoje) ir kokoso drožles gerai sumaišyti į vientisą masę. Sviesto tirpinti negalima, tačiau kai jis gerai patižęs - viskas kuo puikiausiai susimaišo. Padėti nuošaliau.

Tada atskirame inde kokias 2-3 minutes plakti grietinę (aš plakiau mikseriu, bet galima ir šluotele). Į sviesto, kokoso ir kondensuoto pieno masę supilti suplaktą grietinę, lengvai sumaišyti. Tada palengva maišant supilti želatiną, gerai išmaišyti, bet neplakti.

O dabar smagioji dalis: imam biskvito lakštus, dedam vieną į lėkštę (arba į tortinę, nors man puikiai laikėsi ir taip). Sulaistom vandens, sulčių ir cukraus mišiniu (nepadauginkite, nes bus per daug šlapias), tepam 1/3 kremo, tada vėl dedam biskvitą, jį sulaistom, vėl dalis kremo ir taip dar vieną kartą. Galima pasilikti porą šaukštų kremo torto kraštams aptepti.

Papuošiam kaip norim - aš barsčiau kokoso drožles sumaišytas su cukraus pudra. Dedam tortą į šaldytuvą bent porai valandų (aš jį palikau ten per naktį).

Skanaus!


P.S. Tortas visos šeimynos buvo labai išgirtas. Kaip sakė mano babutė - "gaila, kad nuotrauka negali perteikti skonio", todėl būtinai gaminsiu dar.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą