Originalaus torto receptų pilnas internetas, jį galima rasti čia ir čia ir kur tik nori. Biskvito lakštų nekepiau, o naudojau pirktinius (dar nesiryžau kepti pati, o be to, taip paprasčiau).
* Gaminimo trukmė - maždaug 1-1,5 val.. Kremą netruko paruošti, daugiau laiko užėmė "torto surinkimas".
* Sudėtingumas - 6/10
* Užteks 10-12 žmonių.
Taigi, jums reikės:
3 biskvito lakštų (vanilinių)
Kremui:
1 indelio 40% grietinės (~400g)
200 g. sviesto
25 g. želatinos
50 - 100 g. kokoso drožlių
Biskvitų sulaistymui:
1 citrinos sulčių
4 a.š cukraus
nepilna stiklinė šalto virinto vandens
Mažame šalto virinto vandens kiekyje (maždaug 200 ml) užmerkti želatiną. Tada ją ištirpinti virš garų ar įdėjus į karšto vandens indelį (aišku, netiesiogiai). Kai visiškai ištirps, galima imtis kremo.
Kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną (geriausia juos palikti bent pusdieniui šiltoje patalpoje) ir kokoso drožles gerai sumaišyti į vientisą masę. Sviesto tirpinti negalima, tačiau kai jis gerai patižęs - viskas kuo puikiausiai susimaišo. Padėti nuošaliau.
Tada atskirame inde kokias 2-3 minutes plakti grietinę (aš plakiau mikseriu, bet galima ir šluotele). Į sviesto, kokoso ir kondensuoto pieno masę supilti suplaktą grietinę, lengvai sumaišyti. Tada palengva maišant supilti želatiną, gerai išmaišyti, bet neplakti.
O dabar smagioji dalis: imam biskvito lakštus, dedam vieną į lėkštę (arba į tortinę, nors man puikiai laikėsi ir taip). Sulaistom vandens, sulčių ir cukraus mišiniu (nepadauginkite, nes bus per daug šlapias), tepam 1/3 kremo, tada vėl dedam biskvitą, jį sulaistom, vėl dalis kremo ir taip dar vieną kartą. Galima pasilikti porą šaukštų kremo torto kraštams aptepti.
Papuošiam kaip norim - aš barsčiau kokoso drožles sumaišytas su cukraus pudra. Dedam tortą į šaldytuvą bent porai valandų (aš jį palikau ten per naktį).
Skanaus!
P.S. Tortas visos šeimynos buvo labai išgirtas. Kaip sakė mano babutė - "gaila, kad nuotrauka negali perteikti skonio", todėl būtinai gaminsiu dar.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą