2 porcijoms reikės:
150 g. spaghetti makaronų (ar bet kokių kitų)
200 g. karšto rūkymo šoninės
1 cukinijos
200 ml. grietinėlės
100 g. tarkuoto permezano
1 kiaušinio trynio
Druskos
Pipirų
Alyvuogių aliejaus
Į verdantį vandenį (maždaug 1l) sudedame makaronus. Verdame 1 min. trumpiau, nei nurodyta ant pakelio.
Kol makaronai verda, gaminame padažą. Šoninę supjaustome juostelėmis. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, jam įkaitus, sumetame šoninės juosteles. Kol šoninė skrunda (nepamirškite pamaišyti), pasidarome plakinį: į dubenėlį atskiriame trynį (baltymo nereikia), supilame grietinėlę, užtarkuojame permezano, padruskiname ir pabarstome pipirais, suplakame. Nuplautą cukiniją supjaustome gabalėliais, dedame į keptuvę, kai šoninė gerai apskrunda. Cukinijos nereikia ilgai kepti - gal 3 minutes.
Dabar smagiausia dalis: išvirusius spagečius išgriebiame (arba nukošiame) ir sudedame į keptuvę, užpilame plakinį, išjungiame viryklę ir viską gerai permaišome. Visą šitą stebuklą dedame į lėkštes. Ant viršaus galima pabarstyti truputį permezano ir užšlakstyti alyvuogių aliejaus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą