2014 m. balandžio 1 d., antradienis

Cukinijų karbonara

Šįkart išbandžiau makaronų receptą, kurį užmačiau internetinėje laidoje "Tu gali gaminti". Nepamenu, kaip aš ją radau, bet laida visai smagi. (Čia patys galite pažiūrėti visą gamybos procesą.). Receptas nesudėtingas, įmantrių ingredientų taip pat nereikia, ir užtruksit viso labo tik 15 minučių. O skonis tiesiog dieviškas!



2 porcijoms reikės:

150 g. spaghetti makaronų (ar bet kokių kitų)
200 g. karšto rūkymo šoninės
1 cukinijos
200 ml. grietinėlės
100 g. tarkuoto permezano
1 kiaušinio trynio
Druskos
Pipirų
Alyvuogių aliejaus

Į verdantį vandenį (maždaug 1l) sudedame makaronus. Verdame 1 min. trumpiau, nei nurodyta ant pakelio.

Kol makaronai verda, gaminame padažą. Šoninę supjaustome juostelėmis. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, jam įkaitus, sumetame šoninės juosteles. Kol šoninė skrunda (nepamirškite pamaišyti), pasidarome plakinį: į dubenėlį atskiriame trynį (baltymo nereikia), supilame grietinėlę, užtarkuojame permezano, padruskiname ir pabarstome pipirais, suplakame. Nuplautą cukiniją supjaustome gabalėliais, dedame į keptuvę, kai šoninė gerai apskrunda. Cukinijos nereikia ilgai kepti - gal 3 minutes.



Dabar smagiausia dalis: išvirusius spagečius išgriebiame (arba nukošiame) ir sudedame į keptuvę, užpilame plakinį, išjungiame viryklę ir viską gerai permaišome. Visą šitą stebuklą dedame į lėkštes. Ant viršaus galima pabarstyti truputį permezano ir užšlakstyti alyvuogių aliejaus. 

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą