Kodėl kai iškepi bet kokį pyragą, dažniausiai girdimas klausimas būna "Kokia proga?". Pyragams progos nereikia. Užsimanei - išsikepei. Ir viskas. Pyrago rūšiai įtaką gali daryti nebent sezoniškumas - su varške tinka visus metus, su uogomis norisi vasarą, o rudenį pats tas obuolių metas, tai greičiausiai ir pyragas su obuoliais puikuosis ant stalo. Kažkokio firminio obuolių pyrago recepto nelabai turiu. Namie šventėms visada kepdavom mielinį, bet tik šventėms (Kalėdoms ar Velykoms). O daugiau - bandymai, bandymai, bandymai. Šį kartą kepiau tokį, kur daug darbo nereikia: tešlą išplakei, sumaišei su obuoliais, į skardą supylei ir iškepei. O išėjo toks geras, kad tikrai dažniau kepsiu obuolių turėdama, nes buvo labai purus ir minkštas.
Vidutinei skardai pyrago reikės:
5 obuolių (Daugmaž. Priklauso nuo dydžio. Jei bus daugiau, nieko nepagadins)
5 kiaušinių
1 stiklinės (200 g.) cukraus
0,5 stiklinės (100g) aliejaus (ne sviesto ar margarino, nes bus kietesnis)
2 stiklinių (400 g.) miltų
2 a. š. kepimo miltelių
cinamono
Obuolius smulkiai supjaustom, apibarstom cinamonu ir pamaišom. Dubenyje išplakam kiaušinius su cukrumi, pilame aliejų, tada persijotus miltus su sumaišytais kepimo milteliais. Geriausia maišyti mikseriu, nes tešla tiršta, bet jei rankos ir šluotelė tvirti - apsieisit ir be mikserio. Į tešlą įmaišom obuolius. Pilam į kepimo popieriumi išklotą skardą. Skardą dedam į 200-220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepam apie 25-30 min. Paskui atvėsiname.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą