2014 m. balandžio 14 d., pirmadienis

Naminiai sausainiai

Naminiai sausainiai man visada primena vaikystę. Taip, čia tie, daromi per mėsmalę su specialiais priedais. Paieškojau internete ir radau, kad tokių priedų, skirtų sausainiams gaminti per mėsmalę tikrai yra pirkti, taip kad neverta liūdėti, jei močiutė tokio daikto jums nepaliko. :) Beje, naminius sausainius pats laikas kepti ruošiantis Velykoms.


Sausainių tešlai reikės:

300g. kambario temperatūros sviesto/margarino
4,5 stiklinės miltų
1 stiklinės su kaupu cukraus
3 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių
citrinos žievelės arba keli lašai vanilės esencijos (tokiuose mažyčiuose buteliukuose)

Sviestą gerai ištriname su cukrumi, įkulame kiaušinius, citrinos žievelę/vanilę ir išmaišome. Miltus persijojame ir kartu su kepimo milteliais sudedame į tešlą. Viską gerai išminkome ir padedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Per mėsmalę formuojame sausainius ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Kepame 175 laipsnių orkaitėje (kepiau su ventiliatoriumi) apie 15-20 min.



Ataušiname ir skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą