2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Blynai su dribsniais

Ir vėl blynai. Šįkart - pusiau sveikuoliški.

Iš tešlos kiekio turėtų išeiti 18 blynų. Pasidaryti tešlą  ir iškepti blynus užtruksite maždaug 30-35 min. (įskaičiuojant minimalų tešlos "stovėjimo" laiką).



Reikės:


2 kiaušinių
200g. miltų
150g. greitai paruošiamų dribsnių (avižinių ar kelių grūdų)
1 a.š. kepimo miltelių
200 ml pieno (arba pusiau su vandeniu)
cukraus (priklauso nuo pageidaujamo saldumo)
cinamono (nebūtinai)
* miltų ir dribsnių santykį galima keisti pagal skonį, bet miltų turėtų būti bent 100g.

Įkulame į dubenį kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame miltus, kepimo miltelius,cinamoną, dribsnius ir pieną. Viską gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Tešla turi būti tirštoka. Paliekame bent 10 min. pastovėti, kad išbrinktų dribsniai. (Per tą laiką galima susitvarkyti, jei yra ką.)

Į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek aliejaus. Šaukštu dedame tešlą ir kepame blynus. Daug kartų vartyti nereikia, užteks vieno, bet viena pusė kepa ilgokai - kokias 3 min. (kita jau greičiau).

Štai ir viskas. Galima valgyti su uogiene ar užsibarstyti cukraus. Arba be priedų, jei tešlai užtenka saldumo arba norite labai sveikuoliškai.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą