Šis receptas - grynių gryniausias eksperimentas, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius.
Tešlai reikės:
- 2 kiaušinių
- 400 ml. pasukų
- Miltų (gal 2 stiklinės, nematavau, dėjau iš akies)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 v. šaukštų kokoso drožlių (kiekį dėti pagal poreikį)
- 100 g. razinų (dėjau geltonas)
- 1-2 a. š. vanilinio cukraus
- 1 a. š. cukraus (galima ir be jo)
Pirmiausia nuplaukite ir užmerkite razinas. Tuomet dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi (ar vienus, jie nedėsite cukraus), įberkite miltų, kepimo miltelius, kokoso drožles, vanilinį cukrų, supilkite pasukas ir viską labai gerai sumaišykite. Miltų kiekį reguliuokite pagal tešlos tirštumą - turi būti kaip grietinė.
Palikite tešlą maždaug pusvalandžiui. Nors tai nėra būtina, bet blynai bus skanesni. (Per tą laiką galima apsitvarkyti ar susirasti keptuvę, jei į kokį užkaborį numesta). Tada suberkite razinas, dar kartą išmaišykite (plakti nereikia, tik kad razinos pasislėptų tešloje) ir kepkite blynus. Geriausia kepti ant lėtos ugnies, tada gražiai iškyla ir nesudega. Nepamirškite apversti.
Palikite tešlą maždaug pusvalandžiui. Nors tai nėra būtina, bet blynai bus skanesni. (Per tą laiką galima apsitvarkyti ar susirasti keptuvę, jei į kokį užkaborį numesta). Tada suberkite razinas, dar kartą išmaišykite (plakti nereikia, tik kad razinos pasislėptų tešloje) ir kepkite blynus. Geriausia kepti ant lėtos ugnies, tada gražiai iškyla ir nesudega. Nepamirškite apversti.
Blynai išeina stori, minkšti ir saldūs, galima apsieiti ir be priedų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą