Kai užsinori ko nors saldaus, pats laikas kepti keksiukus. O kai jie yra su traškia nutellos plutele - ar gali būti geriau? Dabar šie keksiukai tarp mėgstamiausių desertų užima lyderio pozicijas.
Turėtų išeiti 12 keksiukų (mano buvo labai dideli, tai gal visi 14 išeitų)
Reikia:
Turėtų išeiti 12 keksiukų (mano buvo labai dideli, tai gal visi 14 išeitų)
Reikia:
140 g. minkšto sviesto
1/2 stiklinės smulkaus
cukraus
3 kiaušinių
1-2 a. š. vanilinio cukraus
1 ir 3/4 stiklinės
miltų (350 ml)
2 a. š. be kaupo kepimo miltelių
nutellos (kiekvienam keksiukui po kupiną arbatinį šaukštelį)
Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo - kol masė taps šviesi, o cukrus ištirps. Plakdami sudedame kiaušinius ir vanilinį cukrų.
Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo - kol masė taps šviesi, o cukrus ištirps. Plakdami sudedame kiaušinius ir vanilinį cukrų.
Miltus sumaišome su kepimo
milteliais, persijojame ir suberiame į sviesto – kiaušinių masę. Gerai
išmaišome.
Imame keksiukų formeles, jei reikia, įdedame popierines formeles. Tešlą šaukštu (nes tešla gausis ganėtinai tiršta) dedame į formeles. (2/3 aukščio). Ant viršaus dedame po 1-2 arbatinius šaukštelius nutellos, pagaliuku pamaišome paviršių, kad šiek tiek susimaišytų su tešla.
Kepame iki 160-170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Iškepus išimame ir paliekame gerai atvėsti.
Skanaus!
Imame keksiukų formeles, jei reikia, įdedame popierines formeles. Tešlą šaukštu (nes tešla gausis ganėtinai tiršta) dedame į formeles. (2/3 aukščio). Ant viršaus dedame po 1-2 arbatinius šaukštelius nutellos, pagaliuku pamaišome paviršių, kad šiek tiek susimaišytų su tešla.
Kepame iki 160-170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Iškepus išimame ir paliekame gerai atvėsti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą