2014 m. balandžio 1 d., antradienis

Keksiukai su nutella

Kai užsinori ko nors saldaus, pats laikas kepti keksiukus. O kai jie yra su traškia nutellos plutele - ar gali būti geriau? Dabar šie keksiukai tarp mėgstamiausių desertų užima lyderio pozicijas.




Turėtų išeiti 12 keksiukų (mano buvo labai dideli, tai gal visi 14 išeitų)

Reikia:

140 g. minkšto sviesto
1/2 stiklinės smulkaus cukraus
3 kiaušinių
1-2 a. š. vanilinio cukraus
1 ir 3/4 stiklinės miltų (350 ml)
2 a. š. be kaupo kepimo miltelių
nutellos (kiekvienam keksiukui po kupiną arbatinį šaukštelį)




Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo - kol masė taps šviesi, o cukrus ištirps. Plakdami sudedame kiaušinius ir vanilinį cukrų.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame ir suberiame į sviesto – kiaušinių masę. Gerai išmaišome.

Imame keksiukų formeles, jei reikia, įdedame popierines formeles. Tešlą šaukštu (nes tešla gausis ganėtinai tiršta) dedame į formeles. (2/3 aukščio). Ant viršaus dedame po 1-2 arbatinius šaukštelius nutellos, pagaliuku pamaišome paviršių, kad šiek tiek susimaišytų su tešla.



Kepame iki 160-170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.

Iškepus išimame ir paliekame gerai atvėsti.




Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą