2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

Traškios daržovės su mėsa

Kai namuose atsiranda daug daržovių, troškinys yra gera išeitis skaniai jas sunaudoti. Šiame troškinyje daržovių gerokai daugiau nei mėsos, o jei mėsos nesinori, galima jos ir visai nedėti.


3-4 žmonėms pavalgyti reikės:

300 g. kiaulienos (arba kitos mėsos)
1 cukinijos
2 vidutinių morkų
1 raudonos paprikos
1 vidutinio svogūno
1 skiltelės česnako
0,5 a. š. kumino
2 a. š. vorčesterio padažo
3 a. š. pomidorų pastos
2 v. š sojų padažo


Kiaulieną, cukinijas, morkas ir paprikas supjaustome vidutiniais šiaudeliais. Svogūną ir česnaką susmulkiname. Į keptuvę pilame aliejaus, dedame mėsą ir pakepame kokias 5 min. vis pamaišydami. Tada metas į keptuvę keliauti morkoms, dar po 5-6 min. ten atsiduria ir svogūnas su česnaku. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir nepamirštame pamaišyti. Viską pakepame dar porą minučių ir sudedame paprikas. Tuomet galima uždėti dangtį. Kai troškinys po paprikų įdėjimo pakepa maždaug 8 min. sudedame cukiniją ir dar viską kepame-troškiname apie 7 minutes. Baigiant troškintis beriame kuminą, pilame sojų, vorčesterio padažus ir pomidorų pastą. Viską pamaišome, dar 1-2 minutės ir baigta. Siūlau patiekti su virtais ryžiais.

* Apie gaminimo trukmę - su chronometru laiko nesekiau kada kurias daržoves dėti, viskas "iš akies", bet visa gaminimo trukmė - apie 30 min.
* O su dangčiu aš žaidžiau - tai nuimdavau, pamaišydavau, leisdavau šiek tiek pakepti, tada vėl jį uždėdavau, kad daržovės minkštėtų. Svarbiausias tikslas buvo, kad daržovės nevirstų koše, o būtų ką užkąsti - kitaip sakant, liktų šiek tiek traškios.



Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą