2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su faršu ir cukinijomis

Pyragėliai labai tinka tokiais atvejais, kai norisi kažko, bet ne saldaus. Ir dar greitai paruošiamo. Juk kas čia tėra - kol tešla atšilo pasiruoši įdarą, vienas du ir jau kepa. Taip pat labai patogu pasiimti kaip užkandžius į darbą, paskaitas ar kokią iškylą.


Reikės:

Pakelio šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (mano buvo lapeliais)
600-700g. maltos mėsos
pusės cukinijos
prieskonių (aš dėjau kumino, maltos mėsos prieskonius, paprikos miltelius)
druskos
2 v. š. pomidorų pastos
1/3 stiklinės vandens

Kol tešla atšyla keptuvėje pakepame faršą. Galima ir svogūną į kompaniją ten įmesti, jeigu mėgstat. Tada dedame smulkiai pjaustytas cukinijas. Dar šiek tiek pakepame, supilame vandenį, dedame prieskonius, pomidorų pastą, viską gerai sumaišome ir pakaitiname. Nuimame nuo viryklės, kad pravėstų.

Imame tešlos lapelį, truputį pakočiojame, padaliname į kelias dalis (čia jau pajunkit fantaziją - galima daryti trikampėlius, galima stačiakampius, kvadratėlius, susukti, dėti į keksiuko formelę, kaip tik sugalvosit), uždedame įdaro, užspaudžiame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Visai gerai būtų patepti pyragėlius kiaušinio plakiniu, bet man gražiai iškepė ir be jo.

Kepame 15-20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą