2014 m. birželio 14 d., šeštadienis

Tiramisu

Šitą receptą kadaise užmačiau knygoje "Beatos virtuvė". Labai nesunkiai paruošiamas desertas, tik gali neužtekti kantrybės laukti, kol viskas "nusistovės" ir bus galima valgyti.



Turėtų išeiti 8-10 porcijų.

Reikės:

300-350 ml. stiprios kavos
4 kiaušinių
5 šaukštų cukraus
500 g. maskarponės sūrio
50 ml. tamsiojo romo arba brendžio (aš naudojau brendį)
300-350 g. biskvitinių sausainių "Damų piršteliai" (prekybcentriuose tikrai yra)
1-2 šaukštai tamsios nesaldžios kakavos

1. Paruošiame puodelį (tiksliau visą puodą) kavos. Kai pritraukia, nukošiame ir paliekame atvėsti.
2. Kiaušinių trynius ir cukrų dedame į dubenį ir išsukame elektriniu plaktuvu bent 5 minutes, kol cukrus ištirps.
3. Į tą pačia masę įmaišome maskarponę ir dar porą minučių paplakame mikseriu.
4. Atskirame inde iki putų išplakame atskirtus baltymus.
5. Atsargiai po šaukštą dedame baltymus į kiaušinių ir maskarponės masę. Svarbiausia neplakti, kad masė liktų puri.
6. Į platų indą (galimą lėkštę ar kažką panašaus) pilame kavą ir brendį.
7. Pasiimame kitą indą, į kurį sluoksniuosim tiramisu. (Aš naudoju stiklinę kepimo formą)
8. Imame po vieną sausainį, panardiname trumpam į kavą ir dedame į indą. Tas "trumpam" yra kol mintyse normaliu tempu pasakai "vienas, du". Svarbiausia sausainių nepermirkyti, nes subyrės. Sausainius suguldome eilėmis, kad uždengtų indo dugną.
9. Ant sausainių užtepama pusę maskarponės masės ir negailint pabarstome kakava (geriausia per sietelį).
10. Dar vienas sluoksnis sausainių ir maskarponės, o ant viršaus vėl negailim kakavos.



Indą su tiramisu bent 6 valandoms dedame į šaldytuvą, arba porą valandų į šaldymo kamerą (antro varianto dar nebandžiau).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą