2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Makaronai su špinatais

Lauke viskas vasariškai žalia, tai ir patiekalą priderinau. O viskas dėl špinatų. Ir taip, paskutiniu metu labai daug makaronų patiekalų, kažkaip pasinešiau "ant" jų.


1-2 porcijoms reikės:

250 g. makaronų (aš naudojau penne, bet tiks bet kokie jūsų mėgstami)
200g. faršo
Saujos šviežių špinatų
poros šaukštų šaldytų špinatų tyrės (galima išsiversti vien su šviežiais, tik tada jų reikia daugiau)
A.š. su kaupu miltų
pusė stiklinės šalto vandens (galima panaudoti skystį nuo makaronų)
Prieskonių (dėjau druskos, pipirų ir malto kumino)
A.š. vorčesterio padažo


Makaronus verdame pasūdytame vandenyje. Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepame faršą, dedame špinatus ir špinatų tyrę (dėl jos toks vientisesnis padažas atrodo), truputį apkepame ant vidutinės ugnies. Puodelyje sumaišome miltus su vandeniu ir supilame į keptuvę. Pagardiname prieskoniais ir vorčesterio padažu, ir maišydami šiek tiek pakaitiname, kad padažas sutirštėtų. Į keptuvę sukratome išvirusius nukoštus makaronus ir pamaišome, kad apliptų padažu. Štai ir viskas, žali pietūs paruošti.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą