2014 m. gegužės 4 d., sekmadienis

Makaronai su tunu ir cukinija

Makaronai išties yra greičiausiai paruošiamas patiekalas, nes paruošti šiuos užtrukau maždaug 15 min. Recepto idėją radau čia.



2-3 porcijoms reikės:

250 g. makaronų kaspinėlių (farfalle)
3-4 cm ilgio poro gabalėlio (galima ir pusę svogūno)
pusės mažos cukinijos (drąsiai dėkite visą)
1 skardinės tuno savo sultyse
druskos, pipirų
fermentinio sūrio (jei norisi)

Į verdantį pasūdytą vandenį dedame makaronus ir verdame 1 min. trumpiau, nei nurodyta.
Kol makaronai verda, aliejuje pakepiname smulkintą porą (svogūną), dedame mažais griežinėliais supjaustytą cukiniją. Cukinijos svarbu neperkepti, kad neištežtų ir liktų traški. (Čia dar tiktų citrinos sultys arba 50 ml. balto sauso vyno, kurio pas mane niekada nebūna.) Suverčiame tuną ir dar truputį viską pakaitiname. Pabarstome druska ir pipirais. Į keptuvę su padažu dedame išvirusius nusunktus makaronus ir 1 ar 2 minutes pašildome ir pamaišome, kad makaronai apliptų padažu.

Dedame į lėkštę, barstome tarkuoto sūrio. Galima ir smulkintų svogūnų laiškų.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą