2014 m. gegužės 10 d., šeštadienis

Bulvių košės ir mėsos apkepas

Kai šaldytuvas beveik tuščias, o lauke pila kaip iš kibiro, ir visai nesinori keliauti iki parduotuvės, tenka eksperimentuoti su tuo, ko dar yra. Juk skrandis tai prašo duoklės. Šiam apkepui daug produktų nereikia - bulvių turbūt yra pas daugelį, faršo gabalėlis gal atsiras kur nors šaldymo kameroje, dar vienas kitas ingredientas - ir pietūs jau laukia. Na, aišku, dar reikia orkaitės.


Iš šio kiekio turėtų išeiti 3-4 porcijos.

Reikia (kiekiai tikrai "iš akies"):

9-10 vidutinių bulvių
200 g. faršo
1 morkos
1/3 poro
gabalėlio sūrio (gal 50 g.)
100 ml. grietinėlės (tiktų ir pienas ar grietinė)
druskos, pipirų

Bulves išverdame ir sugrūdame į košę. Galima grūdant įdėti gabalėlį sviesto, bet čia jau pagal skonį.
Faršą, tarkuotas morkas ir porą apkepame, pagardiname druska ir pipirais. Į kepimo indą dedame sluoksnį bulvių košės, tada faršą ir daržoves, o ant viršaus vėl bulvių košę. (Iš viso 3 sluoksniai). Užpilame grietinėlės ir užberiame tarkuoto sūrio. Kepame maždaug 180 laipsnių karštumo orkaitėje 25-30 minučių.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą