Kas yra fritata, ir kuo ji skiriasi nuo kiaušinienės ir omleto jau rašiau šiek tiek anksčiau. O dabar dar vienas fritatos receptas. Stebėtinai keista, bet šį kartą ji nepriminė "netvarkos" - galbūt todėl, kad visą laiką kepiau ant mažos ugnies. Tai kad jau neblogai pavyko, labai savimi didžiuojuosi (nors ingredientai visai nėra kažkokie ypatingi).
Turėtų pavalgyti 2 žmonės. Arba 1 laaabai alkanas.
Reikės:
2 kiaušinių
1 v. š. be kaupo miltų
3-4 v. š. pieno
1 pieniška dešrelė
gera sauja šaldytų žirnelių
1-2 v. š. tarkuoto fermentinio sūrio
prieskonių (aš dėjau "plovo")
žiupsnelis šviežių pipirnių (nebūtina, jei neauginant)
Į dubenį įkulame kiaušinius, išplakame. Dedame miltus, pilame pieną, beriame prieskonius, viską gerai išplakame. Pienišką dešrelę smulkiai supjaustome. Į kiaušinių plakinį sudedame dešrelę, tarkuotą sūrį ir šaldytus žirnelius. Viską dar kartą permaišome. Į keptuvę pilame aliejaus, įkaitiname. Supilame plakinį ir kepame ant mažos ugnies uždengę dangčiu kokias 4-5 minutes. Tada apverčiame ir pakepame dar maždaug tiek pat laiko. Fritata paruošta.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą