2015 m. kovo 17 d., antradienis

Vištiena su saldžiai aštriu padažu ir daržovėmis

Taip taip, šiek tiek apleidau blogą, todėl pats laikas pravalyti dulkes.

Štai ir eksperimentinis vištienos receptas, o prieš tai - trumpa jo priešistorė.


Buvom Kaziuko mugėje, visko prisiragavom ir išsirinkom skanius Buga's čili padažus. (Daugiau apie juos galima rasti jų interneto svetainėje. Atrodo darau reklamą, bet iš tiesų neįsivaizduoju, kur to padažo daugiau rasti, nes jokioje parduotuvėje neteko matyti.) Tikrai skanus dalykas, tiesa, ne pats pigiausias - 120g. indelis kainavo apie 2 eurus. Turėjo įvairaus aštrumo padažų su visokiausiais priedais: su spanguolėmis, avietėmis, granatais, kelių rūšių adžikų, žodžiu, aštrumo mėgėjams nemažas pasirinkimas. Išsirinkom patį švelniausią - čili padažą su tropiniais vaisiais, kuris, beje, dar naujiena. Padažas padažu, bet reikėjo sugalvoti su kuo jį patiekti, nors ant indelio rašo, kad tinka praktiškai su viskuo. 


3-4 porcijoms reikės:

2 vištienos krūtinėlių filė (630g.)
1 indelio Buga's čili padažo su tropiniais vaisiais (tiktų ir koks nors panašus, jei šito nerastumėt)
1 jaunos cukinijos
2 vidutinio dydžio morkų
1 raudonos paprikos
1 šaukšto vusterio (vorčesterio) padažo
1-2 šaukštų sojos padažo
1 a. š. čili miltelių, 
kitokių mėgstamų prieskonių (aš dėjau "Panč masala" mišinį)

Vištienos krūtinėlę supjaustome gabalėliais. Užpilame sojos ir vusterio padažų, užberiame truputį čili miltelių, dar kokių nors prieskonių ir paliekame pasimarinuoti kol pasiruošime daržoves (10-15 min. nežinau kaip greitai sukatės :) ).

Papriką supjaustome smulkiau, cukiniją ir morkas stambiau. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, dedame morkas. Kai truputį pakepa, dedame paprikas ir dar pakepame. Tada eilė pamarinuotai vištienai. Toliau kepame, galima uždėti dangtį. Galiausiai cukinijų eilė, nes jos paleidžia nemažai skysčio. Įdėjus cukinijas nereikėtų labai ilgai kepti, nes pateš. Pažaidžiam su dangčiu (uždedam, nuimam, pamaišom, uždedam, nuimam...) Kai matosi, kad iš cukinijų atsirado daugiau skysčio ir jos daugmaž iškepė (bet nevirto koše) dangtį nuimam, kad šiek tiek skysčio nugaruotų. Dedam čili padažą, jei trūkstą pabarstome druskos, ar pašlakstome dar vusterio padažo. Truputį pakaitiname, viską pamaišome ir viskas! 

Labiausiai tinka, turbūt, su virtais ryžiais. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą