2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Viva Italia!

Šiaip nelabai mėgstu Naujųjų metų, bet šiemet buvo smagu. Turbūt dėl to, kad gaminau maistą, kurio nebuvau gaminusi. Itališkas maistas, itališka muzika, žodžiu, visai nieko. Tai va, buvo visokių užkandžių mandrais pavadinimais, kuriuos ne visi galėjo ištarti ir keli labiau įprasti. Jei patys sugalvosit kada daryti itališko maisto vakarėlį, tai galit pasisemti idėjų.

Įvairūs sūriai su vynuogėmis - pats paprasčiausias užkandžių (ir net desertų) variantas.


Gaminau arancini (ryžių rutuliukai su mocarela), labai rekomenduoju - lengvai paruošiama ir skanu. 




ir Parmos kumpio su melionu ir vynuogėmis.


Crostini - dar vienas paprastas užkandis. Paskrudintas prancūziškas batonas su rikotos sūriu ir saliamio griežinėliais.


O bruschetta, turbūt, daugiausiai variacijų turintis užkandis. Paskrudintas prancūziškas batonas ar itališka duonelė, pašlakstoma aliejumi, o tada įvairiausi įdarai. Pas mus buvo smulkintas pomidoras + mėlynas svogūnas + tarkuotas sūris + prieskoniai.


Tiesa, visokios Viduržemio jūros salotos ir jūros gėrybės taip pat tinka į kompaniją. O jei yra ir karštasis patiekalas, tai paprasčiausias patiekalas - makaronai: spagečiai, lazanija ar canelloni su įdaru.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą