2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Tobulas varškės apkepas

Varškės apkepas yra vienas mėgstamiausių patiekalų. Jau kartą buvau bandžiusi jį išsikepti pati, tačiau ne itin sėkmingai. Tačiau šiandien buvo gera diena - radau receptą, pagal kurį gaminant varškės apkepas gavosi tiesiog tobulas! Purus, minkštas ir ne per saldus. Receptą radau Neringos bloge.



Apkepo turėtų užtekti 6-8 žmonėms.

Reikia:

1 kg. varškės
4  kiaušinių
100 ml pieno
200 g. manų kruopų
200 g. cukraus
100 g. tirpinto sviesto arba margarino

Į varškę sudedame kiaušinio trynius, manų kruopas, supilame pieną bei pravėsusį tirpintą sviestą.
Atskirai iki standžių putų su cukrumi ir truputėliu druskos išplakame kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišome baltymus į varškės masę. Tada viską paliekame pastovėti vienai valandai.
Į kepimo formą įtiesiame kepimo popieriaus arba ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Tada supilame paruoštą varškės masę.

Dedame į iki 190°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40-60 minučių. (priklauso nuo orkaitės tipo)


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą