Varškės apkepas yra vienas mėgstamiausių patiekalų. Jau kartą buvau bandžiusi jį išsikepti pati, tačiau ne itin sėkmingai. Tačiau šiandien buvo gera diena - radau receptą, pagal kurį gaminant varškės apkepas gavosi tiesiog tobulas! Purus, minkštas ir ne per saldus. Receptą radau Neringos bloge.
Apkepo turėtų užtekti 6-8 žmonėms.
Reikia:
1 kg. varškės
4 kiaušinių
100 ml pieno
200 g. manų kruopų
200 g. cukraus
100 g. tirpinto
sviesto arba margarino
Į varškę sudedame kiaušinio trynius, manų kruopas, supilame pieną bei pravėsusį tirpintą sviestą.
Atskirai iki standžių putų su cukrumi ir truputėliu druskos išplakame kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišome baltymus į varškės masę. Tada viską paliekame pastovėti vienai valandai.
Į kepimo formą įtiesiame kepimo popieriaus arba ištepame
sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Tada supilame paruoštą varškės masę.
Dedame į iki 190°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40-60 minučių. (priklauso nuo orkaitės tipo)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą