2015 m. kovo 20 d., penktadienis

Grikių troškinys su vištiena

Grikiai dažniausiai būna kaip garnyras arba tampa koše. Aš pagalvojau, kad visai galima ką nors "rimtesnio" iš jų padaryti. Tai sumąsčiau troškinuką. Toks lengvas ir greitai paruošiamas. Puikiai tiks vakarienei arba pietums, kai nesinori labai apkrauti skrandžio.



1-2 porcijoms reikės:

1 pakelio grikių (100g.)
Maždaug 150 g. vištienos blauzdelių filė (pas mane buvo 3 tokie gabalėliai)
0,5 grybų sultinio kubelio (galima naudoti prieskonius + sojų padažą)
Vorčesterio padažo
Kreminio padažo su Modenos balzaminiu actu

Padruskintame vandenyje išverdame grikius. Vištieną supjaustome smulkiai, pakepame aliejuje. Tada į puodą dedame grikius (jei virėte pakelyje), sudedame vištieną, pusę sultinio kubelio ir įpilame maždaug pusę stiklinės vandens. Uždengiame dangtį ir troškiname ant mažos ugnies kokias 6-7 minutes. Gal net visą 10. Žodžiu tiek, kad nebūtų per daug skysčio. Nepamirštame kartais pamaišyti. Tada įpilame porą šaukštų padažo su Modenos actu (nieko labai mandro, yra "Iki" parduotuvėse. Toks juodas buteliukas, pats padažas irgi juodas) ir truputį vorčesterio padažo (1-2 a.š.), Viską sumaišome, dar pakaitiname ir viskas.

P.S. Labai tiktų pridėti grybų ar morkų, ir svogūnas nepamaišytų, tada bus nebe toks lengvutis, o rimtesnis ir sotesnis troškinys.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą