2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Arancini (Itališki rizoto rutuliukai su mocarelos įdaru)

Jei gaminate rizotą (it. risotto) ir jo lieka, turbūt žinote, kad sekančią dieną pašildyti nereikėtų (bent taip sako italai). Tačiau pasigaminti arancini (tariama arančini) tikrai galima, net rekomenduojama, juk labai skanu. Tai va, gaminau šiuos ryžių rutuliukus ir aš, buvo labai lengva, o rezultatas - nuostabus. Arancini galima valgyti vienus ar su įvairiais padažais kaip užkandžius, taip pat kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Aiškiausiai pateiktas receptas buvo Jamie Oliverio YouTube kanale čia, būtinai pažiūrėkit, labai smagiai viską pasakoja tikras italas (ne J. Oliveris).



Reikės (maždaug 25-30 rutuliukų):

Vakarykščio rizoto (800-900 g.)
2 kiaušinių
200 g. džiūvėsėlių
tarkuoto permezano sūrio (apie 100 g)
mocarelos sūrio (gal 100 g.)
druskos, pipirų
aliejaus kepimui

Imamės darbo: į dubenį sudedame rizotą, imušame 1 kiaušinį, sudedame džiūvėsėlius ir permezaną. Pagardiname druska ir pipirais ir viską gerai sumaišome rankomis. Atskirame indelyje išplakame antrą kiaušinį, į dar kitą dubenėlį ar lėkšte įberiame dar džiūvėsėlių (apvoliojimui). Šlapiomis rankomis iš ryžių formuojame rutuliukus (dydį pasirinkite patys, bet mažesnius smagiau valgyti), truputį įspaudžiame vidurį, įdedame mocarelos gabaliuką, vėl suformuojame rutuliuką, pavilgome kiaušinyje, tada džiūvėsėliuse. Taip darom daug kartų, kol sunaudojame rizotą.

Puode įkaitiname nemažą kiekį aliejaus. Kiaurasamčiu dedame po 2-3 rutuliukus ir verdame maždaug 4 minutes, kol gražiai pagels. Išimame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą