2018 m. sausio 14 d., sekmadienis

Trinta žiedinio kopūsto sriuba

Būna tokių akimirkų, kai užsimanai kokio nors patiekalo ir jis iš galvos niekaip neišeina. Man panašiai buvo su sriuba - visą savaitę labai norėjau ir galvojau, kokią čia pasidarius. Kovą laimėjo trintos sriubos, o tiksliau - žiedinio kopūsto sriuba. Norėjau tokios švelnios, sočios ir šildančios, todėl be mėsos apsieiti nepavyko. Tačiau jei su mėsa jums nepakeliui, sriubos skonis tikrai nenukentės.

Trintos sriubos dar gerai tuo, kad nereikia daug terliotis ir visko smulkinti, ypač, jeigu sriuba bus vakarienei. Grįžai po darbo namo, sumetei į puodą daržoves, ir kol apsitvarkai ar persirengi, belieka sutrinti viską ir vakarienė paruošta.



Reikės:

Apie 1- 1,5 l vandens,
200 g. kiaulienos,
1 vidutinio žiedinio kopūsto,
1 vidutinės morkos,
kelių bulvių,
sultinio kubelio,
lauro lapelių,
druskos,
pipirų,
trupučio grietinėlės,
šviežių krapų ir petražolių (nebūtinai).

Ne itin smulkiais gabalėliais supjaustome kiaulieną, dedame ją į puodą ir užverdame. Jeigu reikia, nugriebiame putas. Žiedinį kopūstą pasmulkiname, sudedame į tą patį puodą ir apverdame maždaug 8 -10 minučių. Paskui išgriebiame ir sudedame į atskirą indą. (Norint dar mažiau prie puodo stypsoti, galima šį žingsnį atlikti pabaigoje - t.y. kopūstą sudėti patį paskutinį). Tada į puodą keliauja kitos stambiau pjaustytos daržovės ir viskas verda apie 25 min. Praėjus maždaug pusei virimo laiko sudedame prieskonius ir sultinio kubelį. Tada į puodą sudedame apvirtą žiedinį kopūstą, jei įmanoma, išgraibome lauro lapus,  ugnį išjungiame ir viską gerai sutriname rankiniu maisto smulkintuvu, liaudiškai "blenderiu" vadinamu. Jeigu sriuba per tiršta, betrinant galima įpilti po truputį karšto virinto vandens ar sultinio. Sutrynus įpilame grietinėlės, viską permaišome ir tiekiame.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą