Vasara - pats salotų metas. Dažniausiai gaminu salotas vien iš daržovių, tačiau visada labai norėjau išbandyti kažką įdomesnio. Tai štai - salotos su tunu. Jos ir sočios, ir daržovių daug ir labai skanios. Valgėme pasimėgaudami. :)
2 porcijoms reikės:
apie 150 g. įvairių salotų lapų
6-8 vyšninių pomidorų arba 1 įprasto dydžio
1/4 ilgavaisio agurko
1 kietai virto kiaušinio
1 skardinės (125g.) tuno aliejuje
2-3 a.š.kaparėlių
Užpilui:
1 a.š. garstyčių
2-3 a.š. citrinos sulčių
2 a.š. alyvuogių aliejaus
truputis pipirų
žiupsnelis druskos
0,5 a.š. cukraus
Salotų lapus suplėšome, pomidorus supjaustome stambiai (jei vyšniniai - užteks per pusę), agurką stambesniais šiaudeliais. Dedame viską į dubenį, ant viršaus - konservuoto tuno (aliejaus geriau nepilti) ir pjaustytą virtą kiaušinį. Kaparėlių galite ir nedėti, jeigu nemėgstate. Užpilui skirtus produktus gerai sumaišome atskirame indelyje, užpilame ant daržovių su tunu, permaišome ir dedamės į lėkštes / dubenėlius ar kabinam tiesiai. :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą