2015 m. lapkričio 10 d., antradienis

Traškūs vištienos kepsneliai

Kartais norisi nesveikų užkandžių, visiems, ar bent jau daugumai taip būna, prisipažinkim. Vienas iš tokių yra vištienos piršteliai (Chicken nuggets), kurių makdonalduose ir kitose greito maisto užkandinėse, atsiprašau, "restoranuose" būna. Namie irgi tokių galima pasigaminti. Bus ne ką mažiau skanūs, o ir sveikesni. Be to, daug laiko neužims. 



3-4 žmonėms sočiai pavalgyti reikės:

400 g, vištienos vidinės filė arba tos paprastos
džiūvėsėlių
1-2 kiaušinių
ciberžolės (jos galim negailėti, spalva bus gražiai geltona/oranžinė)
druskos
čili paprikos miltelių
saldžiosios paprikos miltelių
pipirų
dar kokių kitų prieskonių

Vištienos filė supjaustom juostelėmis. Galima ir dar maženiais gabalėliais, tuomet tikrai bus maži užkandžių piršteliai. Viename dubenėlyje, geriau plačiame (pvz. sriubos lėkštėje) išplakam kiaušinį (-ius). Į kitą plačią lėkštę beriam džiūvėsėlius ir prieskonius. Viską gerai sumaišom. Turi nebūti prėska, nes ant vištienos daugiau nieko nebedėsim.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Labai daug nereikia, negruzdinsim. Imam filė juostelę, apvoliojam prieskoniuotuose džiūvėsėliuose, merkiam į kiaušinio plakinį, tada vėl į džiūvėsėlius ir į keptuvę. Galima apvolioti tik 1 kartą. t.y. į kiaušinį ir džiūvėsėlius. Bet čia jau kaip kam skaniau. Kepam kol gražiai apskrunda, pavartom iš kelių pusių. Iškepusius patarčiau padėti ant popierinio rankšluosčio, kad aliejus nuvarvėtų.

Skanu su įvairiais padažais - tiek jogurtiniu, kečupu, aštriu pomidorų, net kokia serbentų uogienė tiktų. Galima valgyti tiek kaip užkandžius imant pirštais, tiek kaip pagrindinį patiekalą su garnyru ir daržovėmis.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą