2015 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Bulvių ir varškės spurgos

Užsimaniau kažko įdomesnio iš bulvių, nes paskutiniu metu nelabai iš jų kažką gaminu. Ir ką, akį patraukė šitų spurgų receptas. Nelabai sudėtingas, šiek tiek pasiterlioti reikia, bet šiaip nieko sunkaus. Man išėjo apie 20 nemažų spurgų, iš kurių drąsiai privalgys 3-4 žmonės.


Reikės:

6-8 vidutinių bulvių
200 g. varškės (geriau vientisos, arba permalti reikėtų)
2 kiaušinių
1-2 a. š. kepimo miltelių
2-3 v. š. krakmolo
malto muskato
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
džiūvėsėlių

Išvirtas bulves (galima su lupenomis, galima be) gerai sugrūdam ar sumalam (jei yra mėsmalė). Įkulame 1 (taip taip, tik vieną) kiaušinį sudedame varškę, krakmolą, kepimo miltelius, įberiam druskos, muskatų, pipirų ir viską gerai suminkom. Į viena lėkštę ar dubenėlį suberiame džiūvėsėlius, kitame išplakame likusį kiaušinį (teisingai, jis niekur nedingo). Gruzdintuvėje ar prikaistuvyje įkaitinam aliejų. Iš bulvių ir varškės masės padarom rutuliukus, pamerkiam į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame džiūvėsėliuose ir merkiam į karštą aliejų. Verdam kol gražiai apskrunda. Iškepusias geriausia dėti ant popierinės servetėlės ar popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Puikiai tinka tiek su paprasta grietine, tiek su kitokiais padažais - baltu, su spirgučiais, jogurto - pesto ir pan.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą