2015 m. spalio 18 d., sekmadienis

Jautienos troškinys raudonajame vyne

Prieš kokią savaitę vėl žiūrėjau "Julie&Julia" - filmą, kuris iš dalies įkvėpė pradėti savo blogą. Ten vienas iš svarbių patiekalų buvo "beef bourguignon" - jautiena, troškinta raudonajame vyne. Šį kartą ir aš nusprendžiau pabandyti tą troškinį pasigaminti. Ar bent jau kažką į jį panašaus. Kodėl tik panašaus - pagrindinis to troškinio skirtumas nuo įprastų tas, kad viskas troškinasi orkaitėje, keraminiame puode kokias 3 valandas. Aš tokio puodo neturiu, tad bandžiau adaptuoti receptą paprastai viryklei ir mažesniam valandų skaičiui. Ir išėjo visai neblogai. Net užsukę draugai prašė receptu pasidalinti. Matyt vertas. :)


Dideliam puodui, iš kurio sočiai privalgys 5-6 žmonės, reikalingi:

1 kg jautienos (aš naudojau kumpį)
3 - 4 vidutinės morkos
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
1 paprika
pusė vidutinės cukinijos (arba visa mažytė)
3-4 v. š. pomidorų pastos
0,75 l raudonojo sauso vyno
2 - 3 v. š. miltų
druskos
pipirų
keli lauro lapai
raudonėlis/čiobrelis
cukraus

Jautieną nusausiname, supjaustome vienodais stambiais (4-5 cm) gabalėliais, Pavoliojame miltuose ir kepame ant vidutinės ugnies. Reikėtų apkepti bent 2 kiekvieno gabalėlio šonus, kad paskui mėsa netaptų guminė. Geriausia vartyti žnyplėmis, bet nieko blogo nenutiks, jei naudosit menteles. Apkeptą mėsą sudedame į didelį puodą.

Toje pačioje keptuvėje apkepame smulkintą svogūną su česnaku. Nesudeginame. Sudedame stambokai supjaustytą papriką, panašaus dydžio gabalėliais pjaustytas morkas, Kelias minutes pakepame ir sudedame į puodą su mėsą. Užkaičiame. Dedame pomidorų pastą, pilame vyną. Aš pyliau kokius 700 ml, galima dalį pakeisti sultiniu. Svarbu, kad mėsą apsemtų. Pamaišome. Dabar eilė prieskoniams - druskos, pipirų dedam pagal skonį, įmetam kelis lauro lapelius, čiobrelių arba raudonėlių. Svarbu nepridėti daug visko, nes pagrindinis skonis bus nuo vyno, Galiausiai ant viršaus sudedame stambesniais gabalėliais pjaustytą cukiniją. Uždengiame dangtį, ir kai užverda, paliekame troškintis ant mažos ugnies apie 1 - 1,5 val. Arba jei turite ugniai atsparų puodą be plastmasinių rankenų, dėkite į orkaitę. Prieš pabaigą paragaujame, ir jei reikia, įberiame truputį cukraus.


Labiausiai tinka su bulvių koše ar virtomis bulvėmis, kurias, jei puode lieka laisvos vietos, galime sukrauti ant troškinio.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą