2014 m. lapkričio 21 d., penktadienis

Naminiai mėsainiai

Taip jau būna, kad kai keletą dienų iš eilės matai žmones gaminančius arba valgančius mėsainius, užsimanai jų pati. Ir nors nesu greito maisto (kurį vadinu šlamštmaisčiu) mėgėja, namie pagaminti mėsainiai visada tinka. Jie nepalyginti skaniau ir sveikiau nei tie, kuriuos siūlo makdonaldai ir hesburgeriai. Beje, namie visa tai labai nesunku pasigaminti.



Taigi, maždaug 6 mėsainiams reikės:

6 mėsainių bandelių (pvz. "Iki" skanios sveriamos)
maždaug 500 g. maltos mėsos (geriau būtų jautiena, bet kaip jau išeis)
Fermentinio sūrio (patogu dėti tokį, kuris jau supjaustytas riekutėmis)
1 svogūno
Salotų lapų
Pomidorų
Marinuotų agurkėlių
Druskos
Prieskonių
Padažų (galima naudoti pirktinius, arba pasiruošti patiems: vienas iš variantų - majonezas + pomidorų padažas)

Pirmiausia paruošiame mėsos kotletukus. Į maltą mėsą dedam smulkintą svogūną, druską ir įvairius prieskonius (pvz. pipirus, paprikos miltelius, kuminą, raudonėlį ir pan.) Gerai išminkome, kad prieskoniai pasiskirstytų. Norint pasiekti geresnį rezultatą paruoštą mėsą pusvalandį paliekame šaldytuve. Prieš kepant mėsą gerai patalžom - t.y. imam mėsą ir teškiam į stalą/atgal į dubenį. To reikia, kad masė taptų vienalytė ir kepant neatsiskirtų. 

Suformuojame kotletus: jie turi būti dideli ir ganėtinai ploni. Dydis šiek tiek daugiau nei bandelės skersmuo. Kam tokių milžiniškų reikia? Taigi kepant susitrauks ir taps tokio dydžio, kokio mums ir reikia.

Kotletus kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje 3-5 min. kiekvieną pusę, arba orkaitėje.

Kol kepa kotletai supjaustome riekutėmis pomidorus ir agurkus, nuplauname ir nusausiname salotas. Orkaitėje pašildome bandeles (jei nepjaustytos - prieš tai perpjauname pusiau).

O tada jau žaidžiam: imame bandelės apačią, uždedame padažo, ant jo salotą, mėsą, sūrį, daržoves. Eilės tvarka ir padažų sluoksniai neturi reikšmės, tik svarbu, kad sūris būtų ant mėsos (kad imtų lydytis). Jei bežaidžiant per daug viskas atvėso, paruoštus mėsainius 1-2 minutėms įdedame į karštą orkaitę.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą