2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Moliūgo pyragėliai

Šie paprastučiai pyragėliai labai tinka tuo atveju, kai iš daržo parsiritini nemažą moliūgą ir nebežinai, ką čia dar iš jo pagaminus. Receptą radau štai čia, atrodė visai gražiai, tai nusprendžiau pabandyti, kas čia gausis. Išėjo neblogai - įdaras ypač skanus, bet tešla kietoka. Išsiaiškinau, kad reikėjo dėti mažiau miltų, kad tešla būtų elastinga ir ploniau iškočioti.



Reikės (išeis maždaug 15-20 pyragėlių):

250 g. moliūgo (jau išvalyto)
250-300 ml. kefyro
3-4 stiklinių miltų (aš dėjau 450 g.)
2-3 v. š. cukraus
1 a. š. imbiero
1 citrinos sulčių
50 g. sviesto arba aliejaus
druskos
muskato (jei turit)

Moliūgą stambiai sutarkuojame, pridedame imbiero, muskato, cukraus ir citrinos sulčių. Viską sudedame į keptuvę ir uždengus dangčių ant vidutinės ugnies patroškiname apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišome. Jei reikia, galima įpilti truputį vandens.

Kol troškinasi moliūgas (ir kol vėsta išsitroškinęs), darome tešlą. Padruskiname kefyrą (svarbu nepadauginti druskos) ir sumaišome su miltais. Gerai išminkome. Minkymas ilgokas, nes pradžioj atrodo, kad visų miltų neprireiks, bet iš tiesų - prireiks.

Tada imame tešlos gabalėlį, padarome paplotėlį, dedame įdaro, užlankstome. Būtų patogu tešlą gerai iškočioti ir išspausti formą stikline. Taip pat svarbu gerai užlankstyti (vos ne kaip kokius kibinus), nes kepdami išsižios (manieji tapo panašūs į taco. :D )

Patepame kiaušinio baltymu ir kepame maždaug 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min. Rašo, kad galima ir keptuvėje, bet nežinau kiek tai truktų.

Iškepusius atvėsiname ir skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą