2014 m. spalio 7 d., antradienis

Obuolių pyragas be kiaušinių

Ruduo obuolių metas! Ir obuolių pyragų. O šitas pyrago receptas yra toks paprastas, kad paprasčiau jau negali būti. Na gerai, gali - nusiperki paruoštą pyragą parduotuvėje. Bet iš tiesų, tokį obuolių pyragą gali pagaminti net tas, kuris virtuvėje beveik nesilanko - sumaišai kelis sausus produktus, sutarkuoji obuolius ir baigta. (Na, dar kepti reikia). Ir taip! čia nėra kiaušinių, tad jeigu sumąsčius kepti pyragą pastebite, kad jų šaldytuve nėra, šitas receptas - geriausia išeitis.



Taigi, vienam vidutinio dydžio pyragui (maždaug 8-10 žmonių) reikės:

1 stiklinės (200g) miltų
1 stiklinės manų kruopų
1 stiklinės cukraus
1-2 a. š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus (nebūtina)
150 g. sviesto
8-10 sultingų obuolių (kuo obuolių daugiau - tuo skaniau)

Visus sausus produktus sumaišome viename inde. Į kitą sutarkuojame švarius obuolius (būtų gerai be sėklų). Imame skardą, patepame sviestu dugną ir šonus. Beriame 1/3 sausų produktų mišinio, o ant viršaus sluoksnį (kažkur pusę) tarkuotų obuolių. Obuolius galima pabarstyti cinamonu. Tada vėl 1/3 sausų produktų ir vėl sluoksnį obuolių. Ant viršaus užberiame miltų mišinį ir apdėliojame plonais sviesto gabaliukais.

Kepame iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Iškepusį truputį atvėsiname ir galima valgyti su ledais. Arba palaukti kol visai atauš.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą