2014 m. rugpjūčio 21 d., ketvirtadienis

Pomidorų užtepėlė

Labai nesunkiai paruošiama užtepėlė. Puikus užkandis ant batono riekės.



Reikia:

500 ml saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
100 g. saulėgražų (arba kedrinių pinijų)
200 g. sviesto iš grietinėlės
2-3 skiltelės česnako
gera sauja šviežio baziliko
druskos
pipirų

Pomidorus sudėti su visu aliejumi, o saulėgrąžas galima keisti kedrinėmis pinijomis (tik labai jau brangiai išeina). Druskos ir pipirų dėti pagal skonį. Visus ingridientus gerai sutrinti maisto smulkintuvu. Štai ir viskas, išeina nemažas indelis užtepėlės. Palaikius šaldytuve pasidarys kietesnės konsistencijos (juk sviestas stingsta), bet čia jau pagal norus.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą