2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

Keksiukai su uogomis

Šiek tiek pavėluotai, nes uogų sezonas  į pabaigą. Nors, šilauogės tik prasideda, ir gervuogės, ir žemuogių galima rasti. Tai šitiems keksiukams tiks bet kurios mėgstamos uogos. Receptą radau čia, o bedarydama tešlą supratau, kad mama iš beveik tokios tešlos keksą kepą. Žodžiu, atradimas. :) O keksiukai išeina nei per saldūs, nei per sausi, ir labai gaivūs.


Taigi, norint iškepti maždaug 12 keksiukų, reikės:

125 g. minkšto sviesto
2 kiaušinių
1 pakelio vanilinio cukraus
150 g. cukraus
žiupsnelio druskos
4 a.š. pieno
225 g. miltų
2, a.š. kepimo miltelių
300 g. šviežių uogų 

Minkštą sviestą ištrinti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vėliau kulti kiaušinius, supilti pieną ir įberti druskos. Viską gerai išplakti. Miltus ir kepimo miltelius išsijoti, suberti į plakinį ir šluotele viską sumaišyti. Uogas nuplauti ir nusausinti, jei reikia, nuimti kotelius ar šakeles, žodžiu, kad švarios būtų. 

Dabar imame keksiukų formeles, dedam šaukštą tešlos, užberiame uogų (aš dėjau po 3-4 nedideles braškes) ir vėl šaukštas tešlos, svarbu, kad liktų truputis vietos iki formelės viršaus. (Originale siūloma uogas įmaišyti į tešlą. ) Na, svarbu uogų nedėti į dugną, nes paskui iškepusio keksiuko apačia labai šlapia būna.

Dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 20 minučių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą