Reikės (kaip matote, 3 porcijoms):
1 pakelio virtų ryžių,
3 vidutinių paprikų,
1 svogūno,
500 g. maltos kiaulienos,
1,5 a. š. pomidorų pastos,
druskos,
pipirų,
maltos paprikos miltelių,
ciberžolės (nebūtinai),
kelių riekelių fermentinio sūrio.
Į keptuvę pilame truputį aliejaus, dedame smulkintą svogūną ir truputį apkepame. Tada eilė smulkintai kiaulienai. Kai viskas apkepa, į dubenį ar į tą pačią keptuvę (kad mažiau būtų indų plauti) beriame išvirtus ryžius, suberiame prieskonius, druską, dedame pomidorų pastos ir viską gerai sumaišome. Paprikas nuplauname, nupjauname viršų ir išimame sėklas. Į vidų prikemšame ryžių masę. Dedame paprikas į kepimo indą - geriau aukštesnėm sienelėm. Į indą su paprikomis įpilame truputį vandens - maždaug per 2 pirštus. Indą uždengiame folija ir kišam į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 minučių. Tada nuimame foliją, uždedame ant kiekvieno paprikos "indelio" po riekelę sūrio ir dar keliom minutėms kišame į orkaitę, kad sūris išsilydytų. Kai išsilydo - traukiam lauk ir keliaujam valgyti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą