2016 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Švelnus daržovių ir avinžirnių troškinys

Kai toks pavasaris už lango, kad oras keičiasi kas pusvalandį, o kai kurie pusvalandžiai atneša tikrai šaltą orą, ima norėtis kokio nors jaukaus ir šildančio maisto. Tokiam atvejui labiausiai tinka troškiniai. Ir šiaip, universalus dalykas tie troškiniai: turėjai daržovių - sudėjai, mėsos buvo - irgi įmetei, o rezultatas vis tiek nenuvilia.

Šį kartą buvo panašiai. Traukiau iš šaldiklio užsilikusias daržoves, o rezultatas ne tik kad nenuvylė, bet dar ir labai pradžiugino. Dažniausiai troškinyje būna daržovės (ir mėsa, jeigu su ja gaminama) ir skystimas, arba toks pusiau padažas, jei miltų pridedama. O šis troškinys išėjo įdomios ir labai švelnios tekstūros, toks vientisas, kad nė miltų nereikėjo. Visą stebuklą padarė moliūgas, kuris taip susitroškino, kad atskirų gabalėlių nebeliko.



Gaminimo trukmė: 35min. (jei daržovės šviežios, laikas atitinkamai ilgesnis)

2-3 porcijoms reikės:

200-250 g kiaulienos, skirtos guliašui
1 vidutinis svogūnas
200 g moliūgo minkštimo
150-200 g žirnelių ir morkų mišinio (jei ne šaldyti, tiks 1-2 morkos ir 100 g žirnelių)
100 g. šparaginių pupelių
200-250 g virtų avinžirnių (patogiausia iš skardinės)
apie 100 ml grietinėlės
200 ml vandens
1 a. š. su kaupu malto kumino
1 a.š. su kaupu muskato
druskos
mėsos sultinio kubelis

Pirmiausia kubeliais supjaustome mėsą, pakepiname su smulkintu svogūnu. Į puodą įpilame vandenį, kai užverda, sudedame pakeptą mėsą su svogūnu, dedame kubeliais pjaustytą moliūgą. Po kokių 5-7 min. dedame likusias daržoves - šparagines pupeles, morkas ir žirnelius. (jei daržovės šviežios, pjaustyti smulkiau ir galima dėti iš karto su mėsa). Kai vėl užverda visa masė, sudedame avinžirnius, prieskonius ir dar 10 min. paliekame troškintis ant nedidelės ugnies. Paskui supilame grietinėlę, viską permaišome ir baigta.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą