2015 m. gegužės 3 d., sekmadienis

Šokoladiniai triufeliai

Paskutiniu metu susidomėjau saldainių gaminimu. Juk visi žino, kad rankų darbo saldainiai yra puiki dovana bet kuriam žmogui. (Na, nebent jis visai nemėgsta saldumynų). Tai štai, sugalvojau pagaminti šokoladinių saldainių Motinos dienos proga savo mamai ir babutei. Peržiūrėjau nemažai variantų, bet pirmam bandymui pasirinkau šį tą paprastesnio - šokoladinius triufelius. Kadangi pirmas kartas, tai ir neketinau prigaminti kaip fabrike, t.y. kiekis nedidelis - vos 12 triufelių.


O jiems pagaminti reikės:

150g. šokolado (aš mėgstu juodąjį)
100g. 35% riebumo grietinėlės
kakavos miltelių
migdolų plokštelių
Mažų popierinių formelių (nebūtinai)

Šokoladą susmulkiname, sudedame į indelį, supilame grietinėlę. Tą indelį įstatome į  puodą ar prikaistuvį su vandeniu ir kaitiname, kol šokoladas ištirps. Kitaip tariant, tirpiname garų vonelėje, ne tiesiogiai. Kai ištirpsta šokoladas, gerai išmaišome, kad būtų vientisa masė. Į plokščią indelį (gali būti maisto dėžutė ar pan.) įklojame kepimo popieriaus ir supilame šokolado masę. Dedame į šaldytuvą sustingti. (Galima ir į šaldymo kamerą trumpam kyštelėti - procesas paspartės). Kai gerai sustingsta, kabiname arbatiniu šaukšteliu ir formuojame triufelį. Tada apvoliojame arba kakavoje arba pasmulkintose migdolų plokštelėse. Galima ir riešutą į vidų įspausti, čia jau kaip sugalvosite. Dedame į popierines formeles arba tiesiog į lėkštę. 

P.S. patarčiau laikyti vėsioje vietoje, nes gali patižti.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą