O jiems pagaminti reikės:
150g. šokolado (aš mėgstu juodąjį)
100g. 35% riebumo grietinėlės
kakavos miltelių
migdolų plokštelių
Mažų popierinių formelių (nebūtinai)
Šokoladą susmulkiname, sudedame į indelį, supilame grietinėlę. Tą indelį įstatome į puodą ar prikaistuvį su vandeniu ir kaitiname, kol šokoladas ištirps. Kitaip tariant, tirpiname garų vonelėje, ne tiesiogiai. Kai ištirpsta šokoladas, gerai išmaišome, kad būtų vientisa masė. Į plokščią indelį (gali būti maisto dėžutė ar pan.) įklojame kepimo popieriaus ir supilame šokolado masę. Dedame į šaldytuvą sustingti. (Galima ir į šaldymo kamerą trumpam kyštelėti - procesas paspartės). Kai gerai sustingsta, kabiname arbatiniu šaukšteliu ir formuojame triufelį. Tada apvoliojame arba kakavoje arba pasmulkintose migdolų plokštelėse. Galima ir riešutą į vidų įspausti, čia jau kaip sugalvosite. Dedame į popierines formeles arba tiesiog į lėkštę.
P.S. patarčiau laikyti vėsioje vietoje, nes gali patižti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą